[ad_1]
O igienă bună a mâinilor este o excelentă prevenire zilnică a infecțiilor, inclusiv SARS. Cu toate acestea, săpunul obișnuit este suficient pentru această profilaxie. Spălarea igienică a mâinilor nu este o dezinfectare strictă, ci doar eliminarea mecanică și„ chimică (folosind acizi grași de săpun) murdărie și germeni. Acest lucru este suficient din punct de vedere al igienei. Dar utilizarea antisepticelor este importantă pentru lucrătorii medicali „.
Apropo, și mâinile trebuie spălate corect.
Recomandările Centrelor Americane de Control și Prevenire a Bolilor sunt după cum urmează:
- Udați-vă mâinile cu apă curată curată (caldă sau rece), închideți robinetul și aplicați săpun.
- spalati-vă mâinile, acordând atenție spatelui mâinii, spațiului dintre degete și sub unghii.
- Procesul trebuie să dureze cel puțin 20 de secunde. Cu aceasta, puteți face fără un cronometru special: este suficient să cântați melodia Happy Birthday de două ori de la început până la sfârșit (puteți, desigur, compune propriul repertoriu).
- Porniți apa și spălați săpunul.
- Uscați-vă mâinile cu un prosop curat.
În situațiile în care apa și săpunul nu sunt disponibile, pot fi utilizate igienizante și șervețele . Este mai bine decât nimic (dar dacă pe ambalaj scrie că se presupune că ucid anumite bacterii și viruși, nu credeți ).
Este săpunul antibacterian este mai bun decât săpunul obișnuit?
În ceea ce privește săpunul antibacterian , aparent nu există prea multe beneficii reale din acesta, dar există un potențial rău. US Food and Drug Administration (FDA) recomanda impotriva utilizarea lor si chiar interzise antibacteriene triclosan săpunuri (și alte 18 antibacteriene agenți).
Faptul este că în primele minute și chiar ore, eficiența săpunului antibacterian cu triclosan, care este de obicei responsabil pentru distrugerea bacteriilor, nu diferă prea mult de acțiunea săpunului obișnuit . Cu toate acestea, există suspiciunea că triclosanul provoacă rezistență la antibiotice – după acesta, doar bacteriile rezistente la antibiotice rămân în viață și acest lucru este foarte periculos. În ianuarie, OMS a publicat o listă anuală dedintre cele zece amenințări globale la adresa umanității, care, pe lângă poluarea aerului și refuzul deliberat de vaccinare, au inclus apariția unor noi infecții rezistente la antibiotice. În raportul lor, reprezentanții OMS subliniază: rezistența bacteriilor, a ciupercilor, a paraziților la medicamente antimicrobiene amenință să arunce omenirea cu mult înapoi – într-un moment în care nu am putut salva persoanele cu infecții precum pneumonie, tuberculoză, gonoree și salmoneloză.
[ad_2]