marți, ianuarie 21, 2025
AcasăSanatateStandardul SUA Covid-19 răspândit în țările în curs de dezvoltare

Standardul SUA Covid-19 răspândit în țările în curs de dezvoltare

[ad_1]

(CNN)În timpul izbucnirii coronavirusului din Texas în această vară, doctorul Thomas Patterson a spus că are suficient medicament antiviral remdesivir pentru aproximativ o treime din pacienții săi și a fost obligat să aleagă cine primește singurul medicament permis în SUA. State să vindece Covid-19.

Între timp, Dr. Ahmedul Kabir din Bangladesh are multe.
„Nu există lipsă de remdesivir în spitalele noastre”, a spus Kabir, profesor de medicină la Dhaka Medical College. „Bangladesh este o țară din lumea a treia și avem destule. Este cu adevărat uimitor faptul că SUA nu fac asta. Ar trebui să existe o mulțime de remdesivir. „
    Investigația CNN asupra remdesivirului arată că medicii din mai multe țări în curs de dezvoltare raportează livrări abundente de medicament, în timp ce pacienții din SUA se confruntă cu lipsuri, în ciuda faptului că medicamentul este fabricat de o companie farmaceutică americană și dezvoltat din banii contribuabililor americani.
    „Guvernul a finanțat-o, iar pacienții din spitale ca ale noastre nu au putut să o obțină”, a spus Patterson, șeful bolilor infecțioase de la Universitatea din Texas Health Science Center din San Antonio.
    La o conferință de presă marți, medici, avocați și un membru al Congresului au criticat administrația Trump pentru că nu a reușit să asigure rezerve mari de remdesivir.
    „Unii ale căror suferințe pot fi reduse și șederile în spital nu pot beneficia de refuzul refuzului lui Trump de a acționa”, a declarat într-un comunicat rep. Lloyd Doggett, un democrat din Texas. „Am putea extinde rapid aprovizionările dacă Trump ar arăta tardiv o anumită conducere”.
    Într-un e-mail către CNN, un purtător de cuvânt al Departamentului SUA pentru Sănătate și Servicii Umane a apărat deciziile președintelui cu privire la remdesivir.
    „Președintele Trump acordă prioritate pacienților americani și, prin conducerea sa, a furnizat mai mult de 90% din oferta comercială a lui Gilead pentru acest tratament de salvare a vieții”, a scris purtătorul de cuvânt, referindu-se la compania farmaceutică din California care produce remdesivir.

    „Foarte aproape de a cădea de pe o stâncă”

    Date Depus de Gilead Sciences către FDA nu arată că remdesivir salvează vieți. Mai degrabă, arată că medicamentul scurtează șederile în spital de la 15 la 11 zile în medie pentru pacienții cu Covid-19 sever. Pe baza acestor constatări, FDA a autorizat Gilead să utilizeze remdesivir în caz de urgență în luna mai.
    Cursul de cinci zile al tratamentului costă 2.340 USD, iar spitalele americane nu îl cumpără direct ca alte medicamente. Deoarece nu sunt suficiente, HHS va aranja livrarea regulată de remdesivir la spitale.
    Gilead spune că au suficient pentru a satisface cererea, dar medicii intervievați de CNN spun că nu au întotdeauna suficientă ofertă pentru toți pacienții lor.
    Dr. Peter Chin-Hong, specialist în boli infecțioase la UCSF Health, a declarat în mai multe rânduri că a ajuns aproape să nu aibă suficient pentru pacienții săi cu Covid-19.
    „Am fost foarte aproape de a cădea de pe o stâncă”, a spus el.
    Chin-Hun a venit apoi cu ideea de a cere spitalelor din apropiere să împrumute o parte din remdesivir-ul lor, promițând că va returna serviciul la sosirea următorului transport al spitalului său.
    „Este ca și cum am tranzacționa cu găini și capre pe o piață medievală”, a spus el.
    Studiul din iulie a 131 de spitale de către Societatea Americană a Farmaciștilor din Sisteme de Sănătate. au arătat că aproape o treime au raportat că nu au primit suficient remdesivir pentru a trata toți pacienții lor cu Covid-19 care au respectat recomandările de droguri.

    Modalități de creștere a ofertei de Remdesivir în SUA

    Kabir, un medic în Bangladesh, a spus că spitalul său are o mulțime de remdesivir, deoarece cumpără medicamente generice.
    Medicii din alte țări în curs de dezvoltare au spus că spitalele lor folosesc și medicamente generice.
    „Avem suficient remdesivir în țara noastră”, a spus dr. Bilal Aziz, profesor asistent de medicină la Universitatea de Medicină King Edward din Lahore, Pakistan.
    „Nu lipsim”, a spus dr. Endymion Tan, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical Metropolitan din Manila, Filipine.
    Remdesivirul generic este fabricat de mai multe companii, inclusiv Beximco Pharmaceuticals din Bangladesh.
    „Putem produce mai mult. În prezent, producem aproximativ 80.000 de flacoane pe lună și avem capacitatea și capacitatea de a produce până la 150.000 pe lună ”, a declarat Rabbur Reza, directorul operațional al Beximco.
    Dar numai Galaadului îi este permis să vândă remdesivir în Statele Unite. Nu există generice și Gilead nu are concurență.
    Christopher Morten, expert în drepturi de brevete la Facultatea de Drept a Universității din New York, a declarat că administrația Trump ar putea schimba acest lucru dacă doresc.
    Morten a spus că administrația ar putea aplica o lege care permite guvernului să „deschidă” brevete, astfel încât Gilead să poată profita de droguri, dar altor companii vor avea voie să facă versiuni generice ale acestuia.
    „Guvernul SUA are întotdeauna dreptul – în termeni simpli – să încalce brevetele atunci când aceste brevete intră în calea concurenței, iar Gilead garantează o compensație echitabilă conform aceleiași legi, astfel încât Gilead să câștige încă mulți bani”, a spus Morten, director adjunct Clinici de drept și politici ale Universității din New York.
    El a spus că, în cazul remdesivirului, în opinia sa, guvernul are a doua opțiune.
    Statele Unite pot pretinde în mod legitim că sunt coproprietar al brevetelor pentru remdesivir, deoarece finanțarea și expertiza guvernamentală au fost cheltuite pentru fabricarea acestuia, potrivit unui articol co-autor alături de Morten și James Krellenstein, cofondator al COVID Working Group din New York.
    „Cred că guvernul SUA este co-autor și coproprietar al celor mai importante brevete pentru remdesivir”, a spus Morten.
    Galaad nu este de acord și nici HHS.
    „Există multe brevete pentru remdesivir, iar guvernul SUA a fost implicat în cercetarea unora dintre aceste brevete. Guvernul SUA nu este listat ca co-inventator în niciunul dintre brevetele actuale pentru remdesivir ”, a declarat HHS într-un comunicat. reprezentant oficial.
    Camera de conturi a guvernului SUA investighează în prezent chiar această problemă.

    Ancheta GAO

    În iulie, doi parlamentari democrați, senatorul Debbie Stabenow din Michigan și Carolyn Maloney din New York, au solicitat Biroul de Audit al Guvernului să investigheze descoperirea și dezvoltarea remdesivirului.
    „Remdesivir a fost dezvoltat cu aproximativ 70 de milioane de dolari în finanțare federală, iar Gilead s-a bazat pe contribuții științifice cheie din partea oamenilor de știință guvernamentali”, au scris femeile congresmenilor.
    GAO intenționează să prezinte un raport până la sfârșitul anului, potrivit Candice Wright, director interimar de știință, evaluare tehnologică și analiză la GAO.
    Ea a spus că echipa ei vorbește cu oficialii HHS și ai Departamentului Apărării care au lucrat cu Gilead pe remdesivir.
    „Știm că contribuțiile federale au fost făcute pe baza articolelor revizuite de colegi”, a spus Wright.
    Pe a lui Site-ul webGilead detaliază munca pe care o desfășoară compania pe remdesivir din 2014 cu Centrele SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor, Institutul de Cercetări Medicale al Armatei SUA pentru Boli Infecțioase și Institutele Naționale de Sănătate.
    Într-un e-mail către CNN, purtătorul de cuvânt al Gilead, Chris Ridley, a subliniat rolul lui Gilead, nu guvernamental, în dezvoltarea drogului.
    „Cercetarea care a dus la crearea remdesivir a început în urmă cu peste un deceniu. Cercetătorii din Galaad au inventat remdesivirul, i-au determinat activitatea antivirală cu spectru larg, au optimizat formularea produsului și au extins procesul de fabricație. Deși finanțarea guvernamentală a fost utilizată pentru a caracteriza în continuare profilul remdesivirului după descoperirea sa inițială, acest lucru nu a condus la proprietatea intelectuală de bază inventată de Gilead ”, a scris Ridley.
    Primiți săptămânal buletinul informativ CNN Health

    Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

    Ridley a mai spus că s-au acordat aproximativ 76 de milioane de dolari subvenții guvernamentale acordate cadrelor universitare care au lucrat cu Gilead, „dintre care unele au fost folosite pentru a-și susține activitatea cu Gilead pe remdesivir”.
    „Galaadul a investit mult mai mult în cercetarea și dezvoltarea remdesivirului decât a făcut public”, a adăugat el.
      Dar Morten, avocat la Universitatea din New York, a spus că este clar pentru el că americanii plătesc de două ori pentru remdesivir – o dată pentru a ajuta la dezvoltarea acestuia și o dată pentru a-l cumpăra pentru a trata Covid-19.
      „Cred că aceasta este o preocupare – aceasta este o afacere foarte bună pentru Galaad”, a spus el.

      [ad_2]

      Sursa imagine: CNN

      RELATED ARTICLES
      - Advertisment -

      Most Popular

      Recent Comments