miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăMondenVrei să-ți schimbi viața în bine? Respiră adânc

Vrei să-ți schimbi viața în bine? Respiră adânc

[ad_1]

Probabil, din când în când, toată lumea vine cu gândul: „Este timpul să începem o viață nouă”. Și, de regulă, se aleg măsuri radicale pentru aceasta, cum ar fi diete stricte, schimbări de locuri de muncă și alti prieteni.

Dar nici slăbirea și nici mutarea în alt oraș nu vă vor proteja de reacția corpului la evenimentele externe și veți reveni foarte curând la viața obișnuită cu stresul, experiențele și sentimentul că „totul a mers prost”.

Dacă nu știi cum să faci față evenimentelor negative din viața ta și ești stresat constant, încercarea de a schimba ceva va da rezultate pe termen scurt în cel mai bun caz, dar nu vei schimba nimic într-o perspectivă globală.

Prin urmare, dacă doriți să vă simțiți mai bine tot timpul, indiferent de ceea ce se întâmplă – vă oferă un bonus sau sunt concediați, își mărturisesc dragostea sau fac scandal – în primul rând, trebuie să învățați cum să răspundeți corect la evenimentele externe, tratează stresul și antrenează mindfulness.

Respirația corectă vă va ajuta în acest sens. Modul în care percepi și reacționezi la lume depinde nu numai de creier, ci și de toate celelalte sisteme, inclusiv sistemele cardiovasculare și respiratorii.

Nu aveți nevoie de nimic – fără bani, fără eforturi titanice, iar rezultatele vor fi uimitoare. Viața ta se va schimba cu adevărat – și destul de repede. Mai jos vom explora modul în care respirația profundă îți schimbă corpul și apoi îți vom arăta cum să o faci corect.

Modul în care tehnicile de respirație afectează corpul și mintea

Ajută să fii mai calm, indiferent de factorii externi

Starea noastră de bine și senzațiile sunt direct legate de activitatea sistemului nervos autonom (ANS), care transmite semnale nervoase din creier către organele interne.

Cele două departamente ale sale – simpatic și parasimpatic – reglează reacția la evenimentele externe. Primul domină în perioadele de stres , cel de-al doilea preia atunci când ești calm și relaxat. Nu le putem controla conștient, dar suntem capabili să influențăm ANS cu ajutorul respirației.

Mai multe experimente simultan au arătat că sesiunile de respirație profundă de 5-6 respirații pe minut cresc variabilitatea ritmului cardiac , un indicator care este receptiv  stres și este direct legat cu emoțiile și bunăstarea unei persoane. Mai mult, variabilitatea ritmului cardiac se schimbă nu numai în timpul sesiunii în sine, ci și pentru o perioadă de timp după aceea a ei.

Schimbați modul în care creierul funcționează spre conștientizare

În funcție de stare – somn, veghe, emoție, meditație – diferite tipuri de „valuri” prevalează în creier. Acestea sunt descărcări electrice cu frecvențe diferite pe care neuronii le produc ca răspuns la stimuli.

Doar 5 minute de practică a respirației reduc semnificativ  anxietatea la femeile gravide înainte de naștere și exercițiile fizice regulate ajută la gestionarea manifestărilor tulburărilor emoționale severe.

Când sunteți treaz, predomină undele beta (13 până la 100 Hz), când vă relaxați și meditați, unde alfa (8-12,9 Hz). Respirația diafragmatică profundă crește  activitatea creierului alfa, scufundarea unei persoane într-o stare meditativă și utilizarea practicilor simple, precum numărarea respirației, învață creierul să se concentreze asupra a ceea ce se întâmplă acum.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments