Cântăreața Raffaella Carra a murit. Avea 78 de ani

70


Cântăreața și realizatoare TV Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani. Tragicul anunț a fost făcut de către Sergio Japino, care i-a fost partener mai mulţi ani. Starul italian suferea de o boală grea care în ultimii ani „îi atacase trupul subţire, dar plin de energie”.

Raffaella era considerată un simbol al televeniziunii din Italia unde a activat o bună perioadă la televiziunea RAI. Vedeta a prezentat și pentru postul TVE emisiuni de succes precum „Caliente, caliente” şi „Hay que veni al sur”.

Raffaella Carra a murit după o lungă suferință

În anul 2016, Raffaella a anunțat faptul că se retrage din televiziune pentru că este timpul să lase loc unei noi generații.

Ultimii ani i-a petrecut în căutarea de noi artiști pe care să îi lanseze în lumea showbiz-ului. ”Visul meu era să găsesc noi talente”, a declarat ea în urmă cu cinci ani într-un interviu acordat Canale 5.

Printre ultimele sale colaborări din televiziune au fost la varianta italiană a emisiunii “The Voice.” Raffaella Carra, pe numele său adevărat Raffaella María Roberta Pelloni, şi-a petrecut cea mai mare parte din cariera sa lucrând la programe pentru televiziunea publică italiană.

„La RAI am avut de toate. Când văd unele imagini îmi amintesc de epoca respectivă, dar nu obişnuiesc să mă văd pentru că nu mi-a plăcut să fac asta niciodată”, mărturisea vedeta.

Cine a fost Raffaella Carra

Raffaella Carra  s-a născut pe 18 iunie 1943, în Bologna. A debutat în cinema la vârsta de 9 ani, în filmul „Tormento del passato” (1952). Şi-a început cariera în televiziune la începutul anilor 1970, devenind populară în Italia, Spania şi America Latină. Între emisiunile de televiziune pe care le-a găzduit se numără „Carràmba che sorpresa!”, „¡Hola Raffaella!”, „Canzonissima”, „En casa con Raffaella”, „Pronto… Raffaella?”, „A las 8 con Raffaella”, „Ma che sera”, „La hora de Raffaella Carrà” şi „Domenica in”.

Unele din cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „Tuca Tuca”, scrisă de fostul său partener Gianni Boncompagni, „Tanti Auguri”, devenit un fel de imn al comunităţii gay din Grecia, şi „A far l’amore comincia tu”. Cântăreţul italian Tiziano Ferro i-a dedicat, în 2007, o melodie, „E Raffaella è mia”.

Autoare și scenaristă Delia Fiallo a murit la 96 de ani

Delia Fiallo a murit la 96 de ani în locuința sa din Coral Gables, din Florida. Cauza decesului nu a fost făcută publică, însă, familia a precizat că aceasta și-a dat ultima suflare înconjurată de copiii și nepoții săi.

Odalis Baez, nora scenaristei, a fost cea care a confirmat decesul. Delia Fiallo a avut o carieră de succes și a scris mai multe scenarii pentru telenovele celebre precum „Esmeralda” și „Kassandra”.

Autoarea va fi amintită publicului prin cele peste 43 de telenovele scrise și cu peste 80 de adaptări ale operei sale din întreaga lume. Cele mai cunoscute și de succes opere ale Deliei Fiallo sunt „Rosalinda”, „Maria del Mar”, „La Zulianita”, „Lucecita”, „Cristal”.

Lumea televiziunii din România a fost și ea zguduită de vestea morții lui Florin Condurățeanu de la mijlocul saptamanii trecute. Acesta avea 71 de ani si s-a stins  în urma unui stop cardio-respirator.


Sursa: bzi.ro