Horia Moculescu, probleme grave de sănătate. Compozitorul a trecut prin momente de groază

32


Horia Moculescu s-a confruntat cu probleme grave de sănătate în ultima perioadă. Cunoscutul compozitor a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, după ce s-a infectat cu COVID-19, însă acum este în afara orciărui pericol.

Artistul a dezvăluit prin ce a trecut, la scurt timp după ce a fost externat din spital.

Horia Moculescu, probleme grave de sănătate

Horia Moculescu a tras o sperietură zdravănă în urmă cu câteva zile. În timp ce se afla la un eveniment, compozitorul s-a simțit rău și a fost nevoit să iasă din sală pentru câteva minute. Acesta a declarat ulterior, în emisiunea lui Cristi Brancu, că starea lui de sănătate este stabilă, dar a trecut prin clipe dificile, mai ales că acum două săptămâni a fost depistat și cu COVID:

„Săptămâna trecută am ieșit din spital, de la Balș. Sunt vaccinat de 3 ori. N-are nicio legătură. Sunt total împotriva vaccinării obligatorii, deși m-am vaccinat de trei ori. Sunt bine numai datorită lui Dumnezeu! Eu am un BPOC la plămâni, fost fumător profesionist.

În fiecare martie mai adaug câte un an, dacă mi-l dă Dumnezeu. Totdeauna am fost credincios, nu acum, că mă apropii de sfârșit și vreau să mă pun bine cu Dumnezeu.

Debutul COVID-ului la mine a fost monstruos, absolut monstruos. Am fost total lipsit de oxigen, n-am mai avut ce să respir, de unde să respir și i-am spus prietenului meu: ‘Mâine mor!’ Noroc că aveam cu mine un tub de oxigen, pe care îl am și acum cu mine, pentru orice eventualitate.

Dacă nu aveam ăsta la îndemână, muream. Dintr-o lipsă de oxigen pe care mi-a provocat-o COVID-ul. Drept care Salvare, internare, urcat în Salvare, dus la București la Balș, stat o săptămână la Balș și acum sunt aici.”, a declarat Horia Moculescu, în emisiunea amintită.

Întrebat ce a simțit în acele momente, când starea lui era una critică, Horia Moculescu a mărturisit că nu și-a dorit decât să se însănătoșească: „Nu m-am gândit decât dacă pot să trec peste momentul respectiv, care era groaznic.”, a mai spus compozitorul.

Horia Moculescu are probleme de sănătate din cauza fumatului excesiv

Horia Moculescu a recunoscut, de-a lungul timpului, că ajunsese la un moment dat să fumeze 70 de țigări pe zi, iar din acest motiv s-a îmbolnăvit. Chiar dacă după 42 de ani a renunțat la acest viciu, se pare că nu a fost de ajuns, căci a dezvoltat o afecțiune pulmonara gravă.

„Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot. Nu sunt internat. Am fost numai să-mi fac un CT”, mărturisea Horia Moculescu în luna decembrie, pentru un post de televiziune.


Sursa: bzi.ro