Turiştii romani aleg vacanţele de o zi. Care este motivul

45


Turiştii romani aleg vacanţele de o zi. În această perioadă grea încercată de pandemia de coronavirus, turiştii romani se reorientează când vine vorba de vacanţe. Aceştia au găsit o nouă varianta să se bucure de peisaje şi să se relaxeze, în condiţii mai sigure. Aleg circuite de o zi, în diverse zone ale ţării. Mai mult decât atât, nu au nevoie de cazare.

În vreme de pandemie, turism de pandemie. Iubitorii de călătorii au găsit o nouă varianta să se bucure de peisaje şi să se relaxeze, în condiţii mai sigure. Cri care nu au avut timp să-şi planifice o vacanţă aleg circuite de o zi, în diverse zone ale ţării.

Turiştii romani aleg vacanţele de o zi

Turiştii care au ales această variantă de turism pleacă în zori de acasă pe o rută turistică, stabilesc câteva locuri pe care vor să le vadă, iar seara se întorc fericiţi că după un sejur întreg! În plus, nu duc grija locurilor de cazare, mai ales că majoritatea pensiunilor din zonele retrase sunt ocupate în această perioadă.

Este şi exemplul soţilor Hagiu, care sunt din Galat, ei alegând să petreacă o zi la munte, împreună cu fiica lor. Pentru început au mers în Parcul de Aventura din Braşov, apoi s-au bucurat de peisajul oferit de staţiunile de pe Valea Prahovei. La Sinaia, au făcut un popas pentru o plimbare cu telegondola.

În total, membrii familiei Hagiu au parcurs 500 de kilometri şi au renunţat la ideea cazării.

Turiştii romani aleg vacanţele de o zi, o soluţie pentru cei care nu şi-au plănuit din vreme concediul

Aceasta modalitate de a pleca într-o scurtă vacanţă este o soluţie pentru cei care nu şi-au plănuit din vreme concediul. Un alt motiv pentru care turiştii romani apelează la astfel de vacanţe inedite este şi faptul că anul acesta mulţi au stat acasă din cauza crizei generate de pandemie de coronavirus. Astfel, zonele consacrate cum ar fi Litoralul, Delta Dunării, Valea Prahovei, Apusenii sau Staţiunile Balneo sunt invadate de cei care, din cauza crizei sanitare, n-au mai plecat peste hotare.

Proprietara unei pensiuni atrage atenţia că în această perioadă unităţile de cazare sunt ocupate şi cu greu mai găeşti câte o noapte liberă în cursul săptămânii.

“Cazările sunt excepţionale şi cu greu mai găseşti în cursul săptămânii câte o cameră, doar o noapte, rămasă descoperită”, a spus Maria Lupu, proprietara pensiunii.

Totuşi, lucrurile par a se rezolva începând cu mijlocul lunii viitoare. Astfel, turiştii care şi-ar dori totuşi un sejur mai lung, cu cazare, au şansa să găsească locuri libere începând cu mijlocul lunii septembrie. Gazdele promit că atunci vor scădea şi preţurile în medie cu 15%.

Turiştii romanii aleg Bulgaria în această perioadă pentru a evita aglomeraţia de la noi

Agenţiile de turism care operează vacanţele în ţara vecina spun că litoralul bulgăresc este destul de aglomerat în această perioadă. Toate astea din cauza faptului că romanii aleg să evite aglomeraţia de pe litoralul autohton.

Romanii aleg vacanţele în Bulgaria şi din alte motive. Spre exemplu, în Grecia, care era una dintre cele mai căutate destinaţii externe de către turiştii romani, s-a impus testul negativ la COVID-19. Mai mult decât atât, staţiunile din Grecia sunt foarte aglomerate. Astfel, o destinaţie externă de vacanţă, iefitina şi în apropiere, este ţara vecina, respectiv Bulgaria.

„Romanii aleg în prezent hotelurile de lanţ de pe litoralul bulgăresc, unde se pot distanţa fizic. Involuntar, având în vedere creşterea numărului de rezervări, hotelurile au început să ajungă la 50-60% grad de ocupare, unele chiar până la 70-75%. Acestea reglează gradul de ocupare prin stop sales, deoarece nu vor să aibă un impact negativ asupra serviciilor”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.


Sursa: bzi.ro