Vasile Șeicaru, despre Victor Socaciu. “E grav…”

64


Vasile Șeicaru a vorbit despre Victor Socaciu și starea sa de sănătate. Informațiile oferite de celebrul cântăreț sunt de-a dreptul dureroase. Șeicaru a precizat că plămânii colegului său de breaslă sunt afectați în proporție de cincizeci la sută din cauza infecției cu noul coronavirus.

Familia și apropiații acestuia se roagă pentru însănătoșirea acestuia.

Vasile Șeicaru, despre Victor Socaciu starea de sănătate a acestuia

Ajuns la vârstă de 69 de ani, Vasile Șeicaru a spus că bunul său prieten nu și-a dorit să ajungă în spital de frica de a nu păți ceva mai grav. Boala grea l-a făcut să ajungă să se interneze, iar rudele și colegii de breaslă se roagă pentru ca acesta să iasă învingător.

“Liliana mea e prietenă cu Brândușa, cu nevasta lui și ea mi-a zis că se știe că este grav. El vrea să vină acasă… Știu că 50% din plămâni sunt afectați”, a declarat Vasile Șeicaru pentru fanatik.ro.

Victor Socaciu are COVID-19

Duminică, 11 aprilie 2021, Victor Socaciu  a fost internat de urgență, din cauza infecției cu noul coronavirus.

Victor Socaciu are mai multe probleme de sănătate. Artistul are diabet și a suferit în urmă cu mai bine de zece ani o intervenție de transplant de rinichi.

Înainte de a fi internat, artistul ar fi organizat un festival de muzică folk, iar în sala respectivă s-au aflat 20 de persoane. În ciuda respectării tuturor măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, Victor Socaciu a fost testat pozitiv.

Cine este Victor Socaciu

Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

El debutează pe scenă în anul 1970 cu trupa rock Zodiac. Trei ani mai târziu, activează în cadrul Cenaclului Dacia Felix din Centrul Universitar Brașov iar primele sale cântece folk  sunt „Trenul”, „Ținta”, „Între bine și rău”, „Sub scutul amurgulu”, cântând în mediul studențesc. Ulterior, cariera sa înflorește, debutând în Cenaclul Flacăra, pe scena Teatrului Național cu piesa „Ținta ”. În anii 1975 și 1976 debutează în radio cu piesa „Nălucile amintirilor”, respectiv în televiziune cu piesa „Oltule”.

Între anii 1983 și 1985, Victor Socaciu devine membru al Cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului” și semnează muzica spectacolelor „Tinerețe fără bătrânețe” de Eduard Covali – Teatrul Dramatic Brașov și „Caii liberi” – Teatrul Dramatic Târgu Mureș. Câțiva ani mai târziu, artistul semnează coloana sonoră a spectacolului de muzică și poezie „Muntele dragostei” (alături de Leopoldina Bălănuță ) la Teatrul „Ion Creangă” din București.

Victor Socaciu devine producător al Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om Bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste” în parteneriat cu Ministerul Culturii și Cultelor, Televiziunea Română și Radio România Actualități.

Între anii 1997 și 1999, Socaciu devine realizator al emisiunii săptămânale „Vănare de vânt” pentru TVR și al emisiunii „Insula Copiilor” la Național TV. De asemenea, el semnează genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară ”, „Oameni de zăpadă ”, „Ceaiul de la ora 5 ”, „Insomniile Corinei ”, „Cazuri și necazuri în dragoste ”, „Vânare de vânt ”, „Arca Marinei ”, „Personalul de Costinești ”, „Bun de tipar ”, „Tunelul timpului ”, „Mulțumesc ”, Ora fără catalog ”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta”.

Vasile Șeicaru a vorbit despre Victor Socaciu și starea sa de sănătate intr-un interviu recent.


Sursa: bzi.ro