Cum arată actorii din Liceenii după 35 de ani. Imaginea postată de Ștefan Bănică Jr.

61


Ștefan Bănică Jr. a postat în mediul online o fotografie în care putem să observăm cum arată actorii din Liceenii după 35 de ani. Cu toate că în imagine nu apar toți actorii, ci doar o parte, poza a fost extrem de apreciată de admiratorii artistului.

Seria de filme Liceenii va rămâne mult timp un etalon al filmelor cu adolescenți din România.

Iată cum arată actorii din Liceenii după 35 de ani

În imaginea postată de Ștefan Bănică Jr. apar bunul său prieten și coleg Virgil Ianțu și actorii Adrian Vîlcu și Tudor Petruț, ambii complet schimbați față de cum îi știa publicul.

Tudor Petruț este stabilit de ani buni în America, de aceea și fotografiile împreună sunt o raritate. Adrian Vîlcu, este e cel care a dat viață personajului ”elev Radu”, din Liceenii Rock ‘n ‘ Roll.

„Noi acolo eram o gaşcă, cum se spune astăzi, şi în afara platourilor de filmare. Se simte şi pe ecran faptul că eram sudaţi. A fost un proiect interesant, iar noi chiar ne distram. Stăteam de plăcere cu orele pe platou.

Bine, eu am ratat primul film. Eram în armată, împreună cu Ştefan (Bănică Jr. – n/ red.), numai că eu am făcut nişte prostii şi m-au tuns zero. Luasem probele, dar n-am mai putut să filmez.

Eu am dat admitere la Institut în 1985, dar imediat am fost luat în armată. Şi am făcut instrucţie pe bune. Mi-a prins bine atunci când am filmat cu Sergiu Nicolaescu la „Noi, cei din linia întâi“”, mărturisea Adrian Vîlcu într-un interviu pentru adevărul.ro.

Ce actori au făcut parte din distribuția “Liceenii”

Interpreții elevilor Mihai Marinescu, Ionică Popescu și Șerban Pascu, Geta, Ștefan Bănică-junior (n. 1967), Mihai Constantin (n. 1964), Tudor Petruț (n. 1963) și Cesonia Postelnicu (n. 1968), erau rude ale unor cunoscuți actori de film: primul era fiul actorului și cântărețului Ștefan Bănică, al doilea era fiul actorului George Constantin și nepotul actriței Tamara Buciuceanu-Botez (interpreta profesoarei „Isoscel”), al treilea era nepotul actorului Emanoil Petruț, iar cea de-a patra era fiica actorului Sorin Postelnicu și a actriței Rodica Mureșan. De asemenea, interpretul lui Vlad, Cătălin Păduraru (n. 1968), este fratele mai mic al actorului Adrian Păduraru (n. 1960), care a interpretat rolul principal în Declarație de dragoste.

Mihai Constantin a fost considerat de scenaristul George Șovu ca nepotrivit pentru rol, fiind respins la probe pe motiv că dădea impresia de neseriozitate. Actorul a citit doar replicile lui, nu și pe ale celorlalți. Regizorul l-a susținut însă și l-a chemat la încă o probă, iar scenaristul și-a dat acordul.

Oana Sârbu (n. 1968) era fiica lui Romulus Sârbu, care făcea parte din celebrul cuplu comic-fantezist Anton și Romică de la Teatrul de revistă „Constantin Tănase”. Ea era pasionată de muzică și a cântat în Corul „Preludiu”, participând la spectacole și concursuri. A concurat la festivalul muzical „Steaua fără nume”, fiind observată de regizorul Nicolae Corjos și solicitată mai apoi să participe la probele de selecție pentru rolurile din Liceenii, unde a concurat cu sute de tineri inclusiv cu studenți de la IATC și cu copii de actori.

Ștefan Bănică-junior, Mihai Constantin și Cesonia Postelnicu formau deja o gașcă, iar Cesonia era prietena oficială a lui Ștefan Bănică-junior. În seara premierei, Oana Sârbu a purtat o rochie făcută de bunica ei, care era croitoreasă de meserie.


Sursa: bzi.ro