Cum arătau Stan și Bran la bătrânețe? Iată ultima înregistrare și câteva imagini rare cu cei doi

51


Stan Laurel și Oliver Hardy, cunoscuți ca Stan și Bran, au format un celebru cuplu comic, din anii ’20–’50 ai secolului al XX-lea, în cinematografia americană. Chiar și la bătrânețe, aceștia au continuat să stârnească hohote de râs, datorită chimiei care exista între cei doi.

Stan și Bran s-au completat reciproc și au atins culmile succesului împreună. Pionieri în lumea cinematografiei, cei doi au stârnit râsete încă de la primul lor film. Personajele interpretate de ei erau copilăroase, împiedicate și intrau mereu în belele. Stan și Bran au jucat roluri de cântăreți, marinari, dansatori și multe altele, formând, timp de peste 20 de ani, unul dintre cele mai frumoase cupluri comice din istoria cinematografiei mondiale.

Pe lângă faptul că lucrau împreună, Stan și Bran erau și foarte buni prieteni. De aceea, la moartea lui Bran, Stan a fost devastat și a refuzat să meargă la înmormântare. Opt ani mai târziu, în 1965, a murit și Stan, în urma unui atac de cord.

„Îmi este dor de el mai mult decât oricine poate bănui şi mă simt destul de pierdut, dar voi preţui pentru totdeauna amintirile minunate pe care le am despre el”, a scris Stan într-o scrisoare din 1957, cu opt ani înainte de a muri.

imagine alb negru cu stan și bran

Cum arătau Stan și Bran când erau bătrâni?

În anul 1965, a fost filmat un material video, care îi înfățișează pe Stanley Laurel (Stan) și pe Oliver Hardy (Bran) la bătrânețe. Materialul a fost realizat acasă la fiica lui Stanley Laurel, Lois, și înglobează câteva secvențe amuzante cu cei doi comici și cu soțiile acestora, Ida Laurel (soţia lui Stanley Laurel) şi Virginia Jones (soţia lui Oliver Hardy).

În același an, Oliver Hardy (Bran) a pierdut peste 65 de kilograme din greutate şi, în luna septembrie a suferit un accident vascular cerebral. Un an mai târziu, în 1957, actorul a decedat. După moartea lui Bran, Stanley Laurel a mai trăit opt ani, murind în 1965.

Chiar dacă nu mai sunt printre noi, cei doi actori au mulți admiratori și continuă să bucure multe generații de pe toată planeta.

Cum s-au cunoscut Stan și Bran?

Stan Laurel a crescut în spatele scenei, deoarece tatăl lui era un actor de succes și deținea mai multe săli de spectacol în nordul Angliei și în Scoția. Primele roluri le-a primit chiar de la tatăl lui și, în acest fel, și-a conturat destinul. Înainte de a-l întâlni pe Oliver Hardy, Arthur Stanley Jefferson (căci așa se numea în acte) jucase deja în 50 de filme.

În ceea ce-l privește pe Oliver Hardy (în acte, Norvell Hardy) era fiul veteranului de război Oliver Hardy. Deși era manager independent la cinematograful din Milledgeville, Hardy își dorea să fie mai mult de atât. De aceea, în anul 1913, a decis să se mute în Florida, pentru a deveni un actor extraordinar. Din întâmplare, aici s-a întâlnit cu Stan Laurel și au filmat împreună „Duck Soup‟ şi „Slipping Wives‟, în anul 1927. Încă de atunci, cei doi s-au bucurat de un succes răsunător.

Deși visa să fie regizor, Stan a fost uimit de succesul pe care l-a avut alături de Bran, iar soarta i s-a schimbat. Bran făcea pe șeful, iar Stan era împiedicatul. Între anii 1920-1950, cei doi au jucat în 23 de lungmetraje, 32 de scurtmetraje mute, 40 de scurmetraje, dar și în alte producții.

Filmul „The Music Box” (1932) a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film scurt. Începând cu „Pardon Us” (1931), Stan și Bran au început să producă și lungmetraje. Dintre toate filmele lor, „Sons of the Desert” (1933) și „Way Out West” (1937) sunt considerate, în general, clasice, potrivit Britannica.

Colaborarea lor a durat peste 20 de ani, timp în care au legat o prietenie strânsă.

imagine alb negru cu stan și bran
Colaborarea lor a durat peste 20 de ani, timp în care au legat o prietenie strânsă.


Sursa: bzi.ro